Lessen & docenten bij De Yogi School 

Zwangerschapsyoga & babymassage, Yin yoga met Kriszta Albronda
Zwangerschapsyoga & babymassage, Yin yoga met Kriszta Albronda

Zwangerschapsyoga, babymassage & Yin yoga

Door: Kriszta Albronda

Zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande moeder die de zwangerschap bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling. In de lessen staan ontspanning, meer energie, opbouwen van lichaamsbewustzijn en vertrouwen, voorbereiding op de bevalling en aandacht voor je baby centraal

Kriszta Albronda-Papp


info@hetzonnekompas.nl


HathaFlow met Eva Sacchetto
HathaFlow met Eva Sacchetto

Hatha Flow

Yin met een beetje Yang

Door: Eva Sacchetto

Terug naar de eenvoud van aanwezig Zijn.

Hathayoga, je lichaam als middel om terug te keren naar jezelf.

inspireren, creëren en verbinden

Mijn lessen zijn invoelend, restorative, speels, verzachtend, actief. 

Yogalessen door iedereen te volgen! Van doen, presteren en moeten naar loslaten, overgave en Zijn.

Doel: uit je hoofd, in je lichaam.

           souljoy@live.nl


Compassietraining met Bree Smeeg
Compassietraining met Bree Smeeg

C O M P A S S I E training (MBCL)

C o m p a s s i e (mededogen) is een vermogen om onszelf betrokken te voelen bij pijn en lijden, zowel van onszelf als van anderen. Het gaat samen met de wens om deze pijn en dit lijden te verlichten en de bereidheid om daar verantwoordelijkheid voor te nemen (Koster&Van den Brink 2017).

Met deze training ontwikkelen we mildheid en compassie, de vermogens die reeds beschikbaar zijn en welke we in deze hectische en vervreemde wereld kwijt zijn geraakt en waarbij we eerst aandacht besteden aan zelf-compassie. 

Je kan aan deze training deelnemen als je de 8-weekse Mindfulness training afgerond hebt.

Data en tijden, De Yogi School, Rivierenhof 12 Groningen : 

Vrijdagavond 19.30 - 21.30 : 17 januari - 24 januari - 31 januari - 7 februari - 14 februari - 21 (krokusvakantie) - 28 februari - 6 maart - 13 maart

Bijdrage: €335 voor 8 zittingen, werkboek, de geluidsbestanden, deelname aan de stiltedag.

Wil je er ook bij zijn? Stuur mij dan een berichtje (info@leavesandroots.nl) of meld je aan via de contactformulier op de leavesandroots.nl. 


In Mindfulness training leer je bewuster in het leven te staan. Je leert lastige gedachtepatronen herkennen, je maakt contact met je lichaam en je voelt je grenzen beter aan. Daardoor heb je meer zicht op wat belangrijk voor je is en kun je beter voor jezelf zorgen. Je leeft gemakkelijker, meer in overeenstemming met wie je bent en je ontwikkelt vriendelijkheid en acceptatie

Dit zijn vaardigheden die ik zelf ook heb moeten leren. Daardoor kan ik tijdens de training naast je staan en een open en veilige sfeer creëren, waarin de persoonlijke ontwikkeling van toelaten, ervaren en leren mogelijk is.

In mijn werk als MIndfulnesstrainer geef ik trainingen zowel individueel als aan groepen. Hierbij combineer ik de kracht van Mindfulness met mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening en in het geven van cursussen op het gebied van stressreductie en ontspanning. De deelnemers beschrijven mijn werkwijze als warm, helder en betrokken. Ik kijk er naar uit je in mijn volgende training te ontmoeten.Ashtanga-Flow / Power Yoga

Yoga-Qi Marieke Criens

Yang met een beetje Yin 

Al 24 jaar heb ik een hart voor Yoga. Waarvan ik nu 4 jaar met Liefde en Passie les geef. Ervaar de passie voor Yoga in mijn lessen.. Even tot jezelf komen bewust zijn van je ademhaling en laat alles even los van de dag..Je ademhaling is je kracht voor de Beweging Balans en Uithoudingsvermogen..Feel de Flow en Go!! Voel je innerlijke vuur branden. Strech.. Relax..en mediteer...Ontwaak uit een diepe ontspanning van Lichaam en Geest en zijn zo samen 1..En dat ben jij prachtig en energiek...Namaste

Donderdag van 18:30 uur t/m 19:30 uur

De kosten zijn;

1 losse les €8,50 / 4 lessen (2 maand geldig) €32,00 / 10 ritten kaart (3 maand geldig) €75,-
3 maand 1 x per week €27,50 / 6 maand 1 x per week € 25,-
3 maand 2x per week € 45,- / 6 maand 2 x per week €40,- / 12 maand onbeperkt € 35,-

Graag per kwartaal betalen... En vraag naar de mogelijkheden; Marieke Criens 0612500033 marieqicriens7@live.nl


"Yoga is een ontdekkingsreis. Yoga helpt je te ontdekken en te worden wie of wat je werkelijk bent."

Yin yoga met Maya de Wilde - eens per maand op de vrijdagavond 20:15-21:30

Om mijn lessen te volgen hoef je eigenlijk niet veel over mij te weten. Het belangrijkste is het antwoord op de vraag: "Wil je jezelf (nog beter) leren kennen?".

De houdingen in mijn les zijn niet heel ingewikkeld of moeilijk, dus iedereen kan het. Waar de uitdaging ligt, is in het ervaren, voelen, luisteren, ruiken en proeven van je lichaam. Het daadwerkelijk het contact maken met jezelf. In mijn lessen nodig ik je uit om zelf op onderzoek te gaan. Ik laat je ervaren en voelen wat yoga voor jou betekent. Ontdek hoe het is om je grenzen op te zoeken, je over te geven en je terug te rekken in jezelf. Zo creëer je de ruimte om je te ontdoen van gedachten, overtuigingen, gevoelens en patronen die je belemmeren in het zijn van wie je werkelijk bent. Er komt ruimte voor meer liefde naar jezelf waardoor je meer kracht, flexibiliteit en energie ervaart in het dagelijks leven. Ik schep de voorwaarden waarmee jij veilig op ontdekkingsreis kunt gaan. Durf jij het aan?

Voor degene die het toch graag willen weten hieronder ook een stukje over mijn achtergrond.

In 2001 kwam yoga voor het eerst op mijn pad, puur als fysieke oefening. Toen mijn docent verhuisde raakt yoga wat meer op de achtergrond, totdat ik ontdekte dat yoga meer is dan fysiek oefenen. Vanaf dat moment wilde ik meer. Bij Yoga Opleiding Hara in Groningen volgde ik de vierjarige opleiding tot docent hatha yoga, waarvoor ik in 2014 slaagde. Daarna volgde ik daar twee verdiepingsjaren: 'Zijn in Yoga' en 'Yoga met je Hart'. In 2017 besloot ik om een nieuwe inspiratiebron te zoeken. Zo kwam ik terecht bij BIVAG in Sneek, waar ik startte met de opleiding Yin Yoga. Yin Yoga verdiepte mijn ontdekkingsreis en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. In deze nieuwe wereld gaat mijn reis nu verder....

Yin Yoga 2020

Het eerst jaar Yin Yoga zit er op. Hopelijk heb je er net zo van genoten als ik! Voor 2020 heb ik weer een nieuwe planning gemaakt. Alle strippenkaarten zijn vol en/of verlopen, dus in 2020 begint iedereen weer met een schone lei.

Aan het begin van het jaar was het even puzzelen in verband met de beschikbaarheid van de studio en mijn eigen bijscholingen. De eerste 3 lessen wijken daardoor wat af. Vanaf april zijn de lessen elke tweede vrijdag van de maand. Noteer de data vast in je agenda zodat je geen les hoeft te missen!

De les begint om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in de Yogi School in Groningen, Rivierenhof 12, 9725 HA Groningen.

Op de volgende vrijdagen is er les:

10-1

8-2

14-3

17-4

15-5

12-6

10-7

14-8

4-9

9-10

13-11

11-12


Het is mogelijk om losse lessen te volgen tegen een tarief van € 12,50 per les of je kunt kiezen voor een strippenkaart, dat zijn 5 lessen voor € 50,00. De strippenkaart is 3 maanden geldig.

Aanmelden voor de les is noodzakelijk zodat je zeker weet dat er dat er een plekje voor je is. Je kunt je aanmelden via mayadewilde@outlook.com of via WhatsApp op het nummer 06 10385595.

Het betalen van de les doe je door het bedrag van de losse les of de gewenste strippenkaart over te maken op IBAN: NL 37 RABO 0101817282 ten name van M. de Wilde, onder vermelding van je naam en de datum van de losse les of datum waarop je strippenkaart moet in gaan.

Aanmelden voor de les is noodzakelijk zodat je zeker weet dat er dat er een plekje voor je is. Je kunt je aanmelden via mayadewilde@outlook.com of via WhatsApp op het nummer 06 10385595.Hankido met Richard Frankema
Hankido met Richard Frankema

Hankido

Door Richard Frankema

Mijn naam is Richard Frankema en geef hier op de donderdagavond les in Hankido. Ik ben een 3de graads zwarte bander van Meester Ko Baek Yong's leerling, Leon de Heus uit IJsselstein.

Yang of Yin?

Hankido is een gevechtskunst uit Korea. Als je Gevechtskunsten in 2 groepen zou verdelen; Uiterlijke (denk Karate of Boksen) en Innerlijke stijlen (denk Tai Chi), dan omvat Hankido het beste van beide kanten.

"Make more natural"

Allereerst is het een zeer effectieve zelfverdedigingskunst waarbij je de kracht en snelheid van de tegenstander meeneemt en onder controle brengt. Omdat je de juiste principes en techniek leert gebruiken hoef je er niet krachtig voor te zijn. Een oude vrouw kan met Hankido een reus vellen.

Daarnaast (en veel belangrijker) is Hankido een innerlijke gevechtskunst. Je betreedt hierbij het gebied van innerlijke rust en harmonie van lichaam en geest. Je leert hier over geweldloosheid, ontwikkelt kracht vanuit zachtheid en wordt je bewust van chi en flow. In ons Westen denken we namelijk vaak dat gevechtskunst alleen over zelfverdediging gaat. Hankido kent echter een veel bredere traditie en is tevens ook een holistische levenswijze, gezondheids- en bewegingsleer en soms zelfs geneeskunst...Je kunt gratis deelnemen aan de proefles. 

E-mail:  Xi.Dutch.Dojang@gmail.com of bel 06-17240559 (Richard) -- Do 20:00-22:00