Lessen & docenten bij De Yogi School 

Zwangerschapsyoga & babymassage, Yin yoga met Kriszta Albronda
Zwangerschapsyoga & babymassage, Yin yoga met Kriszta Albronda

Zwangerschapsyoga, babymassage & Yin yoga

Door: Kriszta Albronda

Zwangerschapsyoga is voor iedere aanstaande moeder die de zwangerschap bewust wil beleven en zich goed wil voorbereiden op de bevalling. In de lessen staan ontspanning, meer energie, opbouwen van lichaamsbewustzijn en vertrouwen, voorbereiding op de bevalling en aandacht voor je baby centraal

Kriszta Albronda-Papp


info@hetzonnekompas.nl

HathaFlow met Eva Sacchetto
HathaFlow met Eva Sacchetto

Hatha Flow

Yin met een beetje Yang

Door: Eva Sacchetto

Terug naar de eenvoud van aanwezig Zijn.

Hathayoga, je lichaam als middel om terug te keren naar jezelf.

inspireren, creëren en verbinden

Mijn lessen zijn invoelend, restorative, speels, verzachtend, actief. 

Yogalessen door iedereen te volgen! Van doen, presteren en moeten naar loslaten, overgave en Zijn.

Doel: uit je hoofd, in je lichaam.

           souljoy@live.nl

Ashtanga-Flow / Power Yoga

Yoga-Qi Marieke Criens

Yang met een beetje Yin 

Al 24 jaar heb ik een hart voor Yoga. Waarvan ik nu 4 jaar met Liefde en Passie les geef. Ervaar de passie voor Yoga in mijn lessen.. Even tot jezelf komen bewust zijn van je ademhaling en laat alles even los van de dag..Je ademhaling is je kracht voor de Beweging Balans en Uithoudingsvermogen..Feel de Flow en Go!! Voel je innerlijke vuur branden. Strech.. Relax..en mediteer...Ontwaak uit een diepe ontspanning van Lichaam en Geest en zijn zo samen 1..En dat ben jij prachtig en energiek...Namaste

Donderdag van 18:30 uur t/m 19:30 uur

De kosten zijn;

1 losse les €8,50 / 4 lessen (2 maand geldig) €32,00 / 10 ritten kaart (3 maand geldig) €75,-
3 maand 1 x per week €27,50 / 6 maand 1 x per week € 25,-
3 maand 2x per week € 45,- / 6 maand 2 x per week €40,- / 12 maand onbeperkt € 35,-

Graag per kwartaal betalen... En vraag naar de mogelijkheden; Marieke Criens 0612500033 marieqicriens7@live.nl

BODY, MIND & SOUL

Door Rosa

Body, Mind & Soul is opgedeeld in drie cursussen. Je kan met één of twee van de cursussen mee doen of met alle drie. Een cursus Body, Mind of Soul bestaat uit zeven lessen.

Cursus Body

Heb je moeite om naar je lichaam te luisteren? Zit je vaak in je hoofd? Voelt je lichaam zo nu en dan of regelmatig stijf of verkrampt? Of zou je wel eens wat fitter en vitaler willen zijn? In de cursus Body wordt aandacht gegeven aan jouw lijf. Je leert wat jouw lichaam jou te vertellen heeft. Welke signalen jouw lichaam geeft en hoe jij hier beter naar kan luisteren. Iedere les besteden we aandacht aan je lijf vanuit o.a. mindfulness, ademhaling, zelfmassage en lichaamsgerichte oefeningen. Waardoor je levensenergie weer beter gaat stromen en jij je relaxter, fitter en vrijer zult voelen.

Cursus Mind

Heb je last van (pieker)gedachte. Heb je soms hoofdpijn van het nadenken? Heb je herinneringen die je storen en waar je steeds aan terugdenkt? Zitten je gedachten je soms in de weg? In de cursus richten we ons onder andere op het ombuigen van gedachten en het opruimen van je hoofd. Positieve gedachten geven ons meer energie dan negatieve gedachten en dat is merkbaar in ons lichaam. Spelenderwijs zullen we aan de hand van NLP oefeningen en coachingstechnieken kijken hoe onze mind werkt, of we oude patronen kunnen loslaten en hoe we de kracht van onze eigen fantasie kunnen laten werken om meer in onze flow te komen. Na deze cursus is je hoofd rustiger en meer opgeruimd en kan je weer helder denken.

Cursus Soul

Vergeet je soms om werkelijk contact te maken met jezelf? Neem je soms beslissingen die eigenlijk jou niet verder helpen op je levenspad? Weet je niet precies wat je hier komt doen op aarde en welke innerlijke krachten en talenten je tot je beschikking hebt? Weet je niet precies wat je blokkeert om bepaalde stappen te zetten? In deze cursus gaan we kijken naar wat er op onbewust niveau speelt. We gaan beleven en ervaren wat er zich op dieper niveau in ons afspeelt. Dit doen we in een veilige omgeving. Er wordt in deze cursus onder andere gebruik gemaakt van visualisatie, lichaamsgerichte oefeningen, verbindingsoefeningen en (sjamanistische) meditatietechnieken. Na deze cursus ben je meer in balans en kan je beter luisteren naar je hart om de juiste keuzes te maken op jouw levenspad.

Cursus data:

Body - 4 juni, 11 juni, 18 juni, 25 juni, 2 juli, 9 juli en 16 juli.Mind - 3 sep, 10 sep, 17 sep, 24 sep, 1 okt, 8 okt en 15 okt.Soul - 29 okt, 5 nov, 12 nov, 19 nov, 26 nov, 3 dec en 10 dec Body - 7 jan, 14 jan, 21 jan, 28 jan, 4 feb, 11 feb en 18 febMind - 25 feb, 4 mrt, 11 mrt, 18 mrt, 25 mrt. 1 april, 6 april en 15 aprilSoul - 6 mei, 13 mei, 20 mei, 27 mei, 3 juni, 17 juni en 24 juni.

Cursus tijd:

11:00 - 12:30 uur

Cursus prijs:

125,- euro voor 7 lessen

Voor mensen die iets minder te besteden hebben: 100,- euro voor 7 lessen

Voor mensen met klein inkomen: 80,- euro voor 7 lessen

Opgave via : Info@rosability.club       Rosa: 06-47088522

"Yoga is een ontdekkingsreis. Yoga helpt je te ontdekken en te worden wie of wat je werkelijk bent."

Yin yoga met Maya de Wilde - eens per maand op de vrijdagavond 20:15;21:30

Om mijn lessen te volgen hoef je eigenlijk niet veel over mij te weten. Het belangrijkste is het antwoord op de vraag: "Wil je jezelf (nog beter) leren kennen?".

De houdingen in mijn les zijn niet heel ingewikkeld of moeilijk, dus iedereen kan het. Waar de uitdaging ligt, is in het ervaren, voelen, luisteren, ruiken en proeven van je lichaam. Het daadwerkelijk het contact maken met jezelf. In mijn lessen nodig ik je uit om zelf op onderzoek te gaan. Ik laat je ervaren en voelen wat yoga voor jou betekent. Ontdek hoe het is om je grenzen op te zoeken, je over te geven en je terug te rekken in jezelf. Zo creëer je de ruimte om je te ontdoen van gedachten, overtuigingen, gevoelens en patronen die je belemmeren in het zijn van wie je werkelijk bent. Er komt ruimte voor meer liefde naar jezelf waardoor je meer kracht, flexibiliteit en energie ervaart in het dagelijks leven. Ik schep de voorwaarden waarmee jij veilig op ontdekkingsreis kunt gaan. Durf jij het aan?

Voor degene die het toch graag willen weten hieronder ook een stukje over mijn achtergrond.

In 2001 kwam yoga voor het eerst op mijn pad, puur als fysieke oefening. Toen mijn docent verhuisde raakt yoga wat meer op de achtergrond, totdat ik ontdekte dat yoga meer is dan fysiek oefenen. Vanaf dat moment wilde ik meer. Bij Yoga Opleiding Hara in Groningen volgde ik de vierjarige opleiding tot docent hatha yoga, waarvoor ik in 2014 slaagde. Daarna volgde ik daar twee verdiepingsjaren: 'Zijn in Yoga' en 'Yoga met je Hart'. In 2017 besloot ik om een nieuwe inspiratiebron te zoeken. Zo kwam ik terecht bij BIVAG in Sneek, waar ik startte met de opleiding Yin Yoga. Yin Yoga verdiepte mijn ontdekkingsreis en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. In deze nieuwe wereld gaat mijn reis nu verder....

Op de volgende vrijdagen is er les vanaf 20.15 uur tot 21.30 uur

1 juni / 29 juni / 27 juli / 24 augustus / 28 september / 26 oktober / 30 november / 21 december / 25 januari / 22 februari / 29 maart / 26 april / ... de rest volgt in 2019

strippenkaart 5x voor 50 euro, 6 maanden geldig

Aanmelden voor de les is noodzakelijk zodat je zeker weet dat er dat er een plekje voor je is. Je kunt je aanmelden via mayadewilde@outlook.com of via WhatsApp op het nummer 06 10385595.

Het betalen van de les doe je door het bedrag van de losse les of de gewenste strippenkaart over te maken op IBAN: NL 37 RABO 0101817282 ten name van M. de Wilde, onder vermelding van je naam en de datum van de losse les of datum waarop je strippenkaart moet in gaan.

Hankido met Richard Frankema
Hankido met Richard Frankema

Hankido

Door Richard Frankema

Mijn naam is Richard Frankema en geef hier op de donderdagavond les in Hankido. Ik ben een 3de graads zwarte bander van Meester Ko Baek Yong's leerling, Leon de Heus uit IJsselstein.

Yang of Yin?

Hankido is een gevechtskunst uit Korea. Als je Gevechtskunsten in 2 groepen zou verdelen; Uiterlijke (denk Karate of Boksen) en Innerlijke stijlen (denk Tai Chi), dan omvat Hankido het beste van beide kanten.

"Make more natural"

Allereerst is het een zeer effectieve zelfverdedigingskunst waarbij je de kracht en snelheid van de tegenstander meeneemt en onder controle brengt. Omdat je de juiste principes en techniek leert gebruiken hoef je er niet krachtig voor te zijn. Een oude vrouw kan met Hankido een reus vellen.

Daarnaast (en veel belangrijker) is Hankido een innerlijke gevechtskunst. Je betreedt hierbij het gebied van innerlijke rust en harmonie van lichaam en geest. Je leert hier over geweldloosheid, ontwikkelt kracht vanuit zachtheid en wordt je bewust van chi en flow. In ons Westen denken we namelijk vaak dat gevechtskunst alleen over zelfverdediging gaat. Hankido kent echter een veel bredere traditie en is tevens ook een holistische levenswijze, gezondheids- en bewegingsleer en soms zelfs geneeskunst...Je kunt gratis deelnemen aan de proefles. 

E-mail:  Xi.Dutch.Dojang@gmail.com of bel 06-17240559 (Richard) -- Do 20:00-22:00

Hatha Yoga volwassenen

met Saskia Valk


Een van de belangrijkste missies van hatha yoga is om de energie tussen hoofd en lichaam te balanceren: wanneer deze 2 samenwerken ontstaat er flow en beweging, energie kan stromen en we voelen ons energiek en peacefull. De uitdaging is om dit dagelijks te ervaren.

Vanuit de traditionele hatha yoga, ontwikkel je stapgewijs de zonnegroet, lichaamshoudingen en ademhalings- en onspanningstechnieken.We sluiten af met deep-relaxation. Dit zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam zodat het alle voordelen van de sessie kan worden geïntegreerd en ervaren. Dinsdag 19:00-20:00 uur Mijn lessen hebben een vaste opbouw, te volgen voor een beginnende en wat meer ervaren yogi.  

Hatha yoga 8-12 jaar - Maandag 15:45-16:30 uur

Een kinder Yoga les heeft een vaste routine en start altijd met chanting (zingen) om contact te maken met elkaar en om focus, ademhaling en coördinatie te stimuleren. Daarna volgen de ademhalingtechnieken, de zonnegroet en lichaamshoudingen. We sluiten af met de Yoga Nidra voor kinderen, om zowel mentaal, emotioneel en fysiek tot rust te kunnen komen.
De lesduur is passend bij het aandacht en concentratie-vermogen van de yogi's en yogini's. 

Hatha yoga 12-16 jaar - Maandag 16:45-17:45 uur

Vanuit de traditionele hatha yoga, ontwikkel je stapgewijs de zonnegroet, lichaamshoudingen en ademhalings- en onspanningstechnieken.We sluiten af met deep-relaxation en maken kennis met meditatie zodat het alle voordelen van de sessie kunnen worden geïntegreerd en ervaren.
Ik ontmoet je graag op de mat.

Namaste, Saskia Valk

saskia@sadasiva.nl